Over Jan Hertogs - Voorstelling boek "Alles voor de Kempen"

Welkom bij Davidsfonds!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

 1. 13 jan
  inVorselaar

  Quiz voor het Goede Doel - Vorselaar 2290: Ken je dorp!?

  Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Davidsfonds Vorselaar een quiz voor het goede doel.  Deze staat dit jaar volledig in het teken van V...
 2. 21 jan

  Toast Literair - Peter Van Camp

  Met de leukste fragmenten van toen, zelden geziene foto’s, muziek en véél boeiende verhalen zoomt Peter Van Camp met zijn lezingKinderen ...
 3. 29 feb

  Nic Balthazar - Klimaatbetoog live

  Organisatie Davidfonds Vorselaar i.s.m. Natuurpunt Televisie- en filmmaker en klimaatactivist Nic Balthazar slaakt in een betoog een alar...
Toon alle activiteiten
01 dec

Jan Hertogs - Voorstelling boek "Alles voor de Kempen"

Voorstelling boek "Alles voor de Kempen", in samenwerking met Avansa Kempen.

Jan Hertoghs’ liefdesverklaring aan de streek waar hij niet is opgegroeid, een literaire zoektocht naar de ziel van het platteland (en dus ook van de stad).

vrijdag 1 december 2023 om 20:00 uur
Jan Hertoghs’ liefdesverklaring aan de streek waar hij niet is opgegroeid, een literaire zoektocht naar de ziel van het platteland (en dus ook van de stad).
Dichtbij is soms ver weg.  Een binnenland kan ook een buitenland zijn. Journalist Jan Hertoghs, een stadskind, gaat op zoek naar de streek die hij als kind leerde kennen.  Daar waar het afgelegen dorp was, de thuis van zijn zwijgzame grootvader.
Alles voor de Kempen is een poging om de Kempen en de Kempenaren te vatten. 
Schrijvers die in een dorp worden geboren, zijn vaak nieuwsgierig naar de stad.  In dit boek bewandelt Jan Hertoghs de omgekeerde weg.  Hij gaat na hoe dorp en platteland hem als journalist hebben bepaald; én hoeveel Kempen er in hemzelf schuilt.  Het resultaat is een even bedachtzaam als liefdevol portret van een streek waar veel ongezegd blijft.

Prijzen

Info: Telefoonnummer of e-mailadres

Labels: Activiteit